Mi az életed célja?

boldogság célkitűzés életcél

Hoztam neked egy gyakorlatot, amivel meg fogod tudni határozni, hogy mi is az életed célja. Izgalmas, igaz? Vágjunk is bele!

A fotót Ádámról azért tettem be, hogy emlékeztessen arra, hogy azért a nagy célok közepette nem érdemes megfeledkeznünk a mindennapjaink élvezetéről, az örömről sem. A gyerekek ezt nagyon tudják, majd mi felnőttek elveszünk a mókuskerékben...

Akkor tudunk boldog, kiteljesedett életet élni, ha ez az élet összhangban van az életcélunkkal. Mikor azt írom, életcél, ne gondolj valami elvont és misztikus dologra! Az életcél számomra azt jelenti, hogy tudod milyen képességekkel rendelkezel, amiket kibontakoztatva olyan tevékenységet végzel nap, mint nap, ami kiteljesít, boldoggá tesz, és megteremti mindazt, amire vágysz!

A mostani időszak kifejezetten jó, hogy átgondoljuk:

Vajon olyan életet élünk-e, amilyent szeretnék?

Van elég öröm az életünkben?

Boldogok vagyunk, nap, mint nap?

Megvan mindenünk, amit szeretnénk?

Hogyan határozhatod meg, hogy neked mi az életcélod, ami felé haladva ki tudsz teljesedni és a lehető legjobbat hozod ki magadból? Íme egy kis gyakorlat, amit Jack Canfield – A siker alapelvei könyve inspirált.

Sorolj fel 3 jó tulajdonságot, amit a leginkább szeretsz magadban!

Sorolj fel pár olyan tevékenységet, amivel szívesen kifejezésre juttatod ezeket a tulajdonságokat!

Képzeld el, hogy egy tökéletes világban élünk! Milyen lenne?

Foglald össze egy mondatban ezt a hármat: Életem célja, hogy...

Íme egy példa: Életem célja, hogy tanítás és írás segítségével arra inspiráljam, motiváljam az embereket, hogy boldog, örömteli, kiteljesedett életet éljenek.

Neked mi lett?

Érdekel a célkitűzés, a fejlődés, az önmagad kiteljesítése? Erre is kiváló az Örömterápia klub, amit online változatban érsz el, így akár az otthonodból is tanulhatsz, fejlődhetsz! Nézd meg itt, és gyere, csatlakozz hozzánk! Kattints ide!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Én is utálom a spam-eket, így ígérhetem, hogy csak akkor írok, ha valóban van olyan mondandóm, ami érdekelhet.